Voetballen in je rolstoel

Projecten

Voetballen in je rolstoel

Het doel van het project “Voetballen in je rolstoel” is om het sportaanbod voor mensen met een beperking die rolstoel gebonden zijn te vergroten middels de ontwikkeling van de AmiGo (voetbalschieter) en bijbehorende sport. Sporten is voor deze doelgroep van groot belang, om ondanks
de beperkingen toch onderdeel te zijn van de maatschappij en gezond te blijven. De AmiGo is een door Tech2Play ontwikkeld concept waarmee mensen met een beperking vanuit hun rolstoel een bal kunnen vasthouden en schieten op verschillende snelheden.

Binnen dit project werken 9 partners vanuit kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de doelgroep samen om de AmiGo te ontwikkelen tot een markt klaar concept en om een bijpassende rolstoelvoetbalsport op te zetten. Binnen het project ontwikkelen VDL ETG, ZTI en TU/e samen met Tech2Play, het product zodat deze gemakkelijk aan elke rolstoel te koppelen is en de sportbeleving zoveel mogelijk bevordert. Gehandicaptensport NL, Stichting Special Heroes en InnoSportLab houden zich onder leiding van Tech2Play bezig met de ontwikkeling van rolstoelvoetbal (KickIt) met de AmiGo als sport. In 2021 en 2022 zijn in samenwerking met tien mytylscholen gebruiktstesten uitgevoerd in wedstrijdvorm, waardoor zowel de sport als het product gevalideerd zijn met de doelgroep.

Het project wordt ondersteund door een subsidie van Sportinnovator.


Onze samenwerkingspartners